Szkolenie wyjazdowe „Aspekty prawne utworzenia i prowadzenia inkubatora przetwórstwa lokalnych produktów”

Cze 14, 2017 w Aktualności
Szkolenie wyjazdowe „Aspekty prawne utworzenia i prowadzenia inkubatora przetwórstwa lokalnych produktów”

W dniu 13 czerwca 2017 roku przedstawiciele Stowarzyszenia Szanse Bezdroży Gmin Powiatu Goleniowskiego wzięli udział w szkoleniu wyjazdowym pn. „Aspekty prawne utworzenia i prowadzenia inkubatora przetwórstwa lokalnych produktów” organizowanym przez Stowarzyszenie ”WIR” – Wiejska Inicjatywa Rozwoju w Stargardzie. Celem szkolenia było wspieranie rozwoju przedsiębiorczości na obszarach wiejskich poprzez podnoszenie wiedzy i umiejętności w obszarze małego przetwórstwa lokalnego z wykorzystaniem inkubatora. Szkolenie dla 32 osobowej grupy odbyło się w miejscowości Małachowo-Szemborowice w województwie wielkopolskim w inkubatorze prowadzonym przez Lokalną Grupę Działania Stowarzyszenie Światowid. Operacja współfinansowana była ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020.